Anticonceptie


Anticonceptie advies

Direct na de bevalling denk je waarschijnlijk nog niet meteen na over vrijen. Maar dit gaat op een gegeven moment wel weer komen. Wanneer dit moment is verschilt per vrouw/stel. Het advies is om de eerste 6 weken te wachten en/of totdat het vaginaal bloedverlies helemaal gestopt is.

Het is belangrijk om na je bevalling na te denken over anticonceptie. Er zijn verschillende soorten anticonceptie. Denk hierbij onder andere aan:

Na de bevalling zal bij het geven van flesvoeding je cyclus na ongeveer 6 weken weer op gang komen. Soms kan dit langer duren.

Bij het geven van borstvoeding kan je menstruatie langere periode uitblijven. Dit betekent echter niet dat je niet vruchtbaar bent. Niet alle anticonceptiemethoden kunnen in combinatie met het geven van borstvoeding. Het is belangrijk om hierbij stil te staan.

Tijdens het kraambed en de nacontrole kunnen wij de verschillende mogelijkheden bespreken en bekijken we samen wat de beste manier voor jou/jullie is.

Wij plaatsen spiralen en implanons gewoon in ons Moeder & Kind Centrum. Hiervoor heb je geen verwijzing nodig van je huisarts.

Voor meer informatie over anticonceptie en alle methoden kijk op -> www.anticonceptie.nl

    Aanmeldformulier Anticonceptie


    Copyright Verloskundigen De Ronde Venen 2023