HypnoBirthing cursus


Wat is het?

De geboorte van jullie kindje is een unieke gebeurtenis waar je je samen met je partner goed op wil voorbereiden. De HypnoBirthing technieken gaan je daarbij helpen. Bevallen hoeft niet gepaard te gaan met grote angst en pijn, als jij maar weet hoe je kan ontspannen en vertrouwen op de kracht van je eigen lichaam. Na de cursus kijk je vol vertrouwen en met een positieve mindset uit naar de bevalling.

De cursus is kleinschalig, toegankelijk en ook geschikt wanneer je niet thuis of poliklinisch bevalt.  

HypnoBirthing-logo_op_wit-CMYK__FC

Wat kan je verwachten tijdens de cursus?

  • Uitgebreide en volledig informatie over de bevalling,  wat te verwachten, wat te doen. Doordat je weet en begrijpt wat er in je lijf gebeurt kan je daar beter mee omgaan.
  • Je leert de HypnoBirthing  ontspannings, adem- en visualisatie oefeningen die jou in een diepe staat van concentratie en ontspanning te brengen. Je oefent dat samen met je partner onder mijn begeleiding. Door je deze technieken eigen te maken kan je die direct toepassen tijdens het geboorteproces. Bijvoorbeeld: als je een rustige ademhaling hebt tijdens de geboorte blijf je ontspannen en raak je niet uitgeput. Hierdoor ga je goed voorbereid en vol vertrouwen het geboorte proces in.
  • Je partner kan jou goed ondersteunen tijdens de geboorte en dat is een prettig idee. Hij leert in de cursus hoe hij jou praktisch, fysiek en emotioneel steun kan geven. Door eenvoudige technieken toe te passen waardoor jij endorfines aanmaakt en waardoor de pijnbeleving minder wordt. Zo kan hij er volledig  zijn voor jou tijdens de geboorte van jullie baby.
  • Het geboorteplan wordt uitgebreid besproken, we staan stil bij de keuzes die jullie hebben bij de geboorte. En ook, indien nodig, hoe je het gesprek kan aangaan met jouw zorgverlener over de wensen die je hebt.
  • Partneroefeningen en massage technieken

De cursus wordt gegeven door Helene Kissels van Mamacalma. In kleine groepen van maximaal 4 koppels waardoor er ruimte is voor persoonlijke vragen en begeleiding. De cursus is inclusief alle cursus materiaal : het originele Nederlandse HypnoBirthing boek, de praktische handout en de audio bestanden zodat je daarmee zelf thuis aan de slag kan en die zo vaak kan beluisteren als je wil.

Het cursus geld kan je declareren door de factuur in te dienen bij je zorgverzekeraar (als je aanvullend verzekerd bent) .

Datum: 4 + 5 maart  (zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur) in Mijdrecht bij Verloskundigen de Ronde Venen

Kosten: E 285 per koppel (inclusief alle cursus materiaal, koffie, thee en een lekkere snack. Factuur mogelijk om te declareren bij de zorgverzekering).

Elke maand is er ook een cursus in Haarlem: kijk voor meer data op de website  www.mamacalma.nl

Neem gerust contact met mij op voor een gratis intake!

helenekissels@gmail.com |  06.20490617

Copyright Verloskundigen De Ronde Venen 2023