Kinderwens


Je denkt erover na om in verwachting te raken. Dan is een preconceptie consult misschien iets voor jou en je partner! Preconceptiezorg is zorg die begint vóór de zwangerschap en die doorgaat totdat zwangerschapscontroles bij een arts of verloskundige beginnen. ‘Pre’ betekent ‘voor’ en ‘conceptie’ betekent bevruchting.

De gedachten achter preconceptie zorg is dat een gezonde zwangerschap al begint bij gezond zwanger worden. De verloskundige bespreekt wat je eventueel kunt verbeteren in je huidige leefstijl om de kansen voor een komende zwangerschap en de ontwikkeling van jullie kindje te verbeteren.

Soms maak je de afspraak omdat je voor het eerst zwanger hoopt te worden maar deze afspraak kan ook gebruikt worden als er medische problemen zijn geweest in een vorige zwangerschap. We kunnen dan samen bespreken hoe we de kans op herhaling kunnen verkleinen.

Voor een preconceptie consult kun je bij onze praktijk een afspraak maken via onderstaande button. Je hebt geen verwijzing nodig voor deze afspraak. De kosten van dit consult zijn rond de 60euro. Dit wordt vergoedt door je zorgverzekering. We plannen er in overleg 15 of 30 minuten voor in.

We vragen je voorafgaand aan de afspraak de vragenlijst in te vullen via https://www.zwangerwijzer.nl/

test-afbeelding

Copyright Verloskundigen De Ronde Venen 2023