Kraamtijd


Nacontrole

De eerste 8 dagen na de geboorte is er nauw contact met de kraamzorg en de verloskundige. Daarna sluiten wij de zorg af en dragen de zorg over aan de huisarts en het consultatiebureau. Ondanks dat we de zorg overdragen blijven wij de eerste 6 weken na de bevalling nog steeds bereikbaar voor vragen omtrent het herstel na de bevalling. Indien gewenst kun je deze vragen ook stellen tijdens de nacontrole 6 weken na de bevalling. Wanneer je onder medische begeleiding bent bevallen kan het zijn dat je een nacontrole afspraak gepland krijgt met de gynaecoloog.

Wij bespreken de afgelopen zwangerschap, bevalling en kraambed met je en indien gewenst of noodzakelijk kunnen wij dan ook al vooruit kijken naar een evt. volgende zwangerschap en/of bevalling.

Wij controleren voor de laatste keer je bloeddruk, evt. gewicht en ijzergehalte en bespreken de anticonceptie. Mocht je de nacontrole willen combineren met het plaatsen van een Implanon of spiraal dan vind de nacontrole niet 6 weken na de bevalling plaats maar 10-12 weken.

Je kunt je op deze pagina online aanmelden voor het maken van een nacontrole afspraak. Je wordt dan telefonisch door één van ons teruggebeld voor het maken van een afspraak.


    Copyright Verloskundigen De Ronde Venen 2023