KRAAMTIJD


Regelzaken


Aangifte en verzekering
Wanneer je baby geboren is, moet je binnen 3 dagen na de geboorte hiervan aangifte doen bij de burgerlijke stand. De gemeente maakt dan een geboorteakte op. Via de gemeente waar jullie woonachtig zijn krijgen jullie een BSN nummer opgestuurd. Mocht je deze binnen hebben, moeten jullie je verzekering op de hoogte brengen van de geboorte en het BSN nummer doorgeven (via mail of telefonisch).

Hielprik en gehoortest
Tussen de 3e en 8e dag na de geboorte komt de GGD bij jullie thuis langs om de hielprik en gehoortest te doen. Kinderen die geboren zijn worden door ons doorgegeven aan de GGD. Voor meer informatie over de hielprik kun je een kijkje nemen op: http://www.rivm.nl/Hielprik

Huisarts
Na de bevalling sturen wij of het ziekenhuis waar je bevalt een verslag naar de huisarts. Het is aan te raden om zelf ook je huisarts op de hoogte te stellen van de geboorte van jullie kind. Zij weten dan dat zij er een patiëntje bij hebben in de praktijk.

Vitamine K&D
Vanaf de 8e dag moet u starten met het geven van vitamine K & D. Vitamine K is nodig voor de bloedstolling en vitamine D is nodig voor de botopbouw.  Geeft u flesvoeding? Dan is enkel de vitamine D nodig, vitamine K zit namelijk al voldoende in de flesvoeding.

Verloskundigen de Ronde Venen