Praktijk

Marina

Verloskundige – Echo

Marina Kouwenberg

BIG-registratienummer: 09014546603

Marina Kouwenberg

Marina Kouwenberg, getrouwd en moeder van 3 volwassen dochters

Van kinds af aan wist ik een ding zeker: ik ging zorgen voor…

Na de middelbare school heb ik eerst in de verpleging op de afdeling chirurgie en later op de intensive care van een Amsterdams ziekenhuis gewerkt. Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige kwam ik in aanraking met de verloskunde en realiseerde me dat de verloskunde is waar mijn hart ligt! In 1991 heb ik het stadse leven ingeruild om mij te vestigen in De Ronde Venen als verloskundige.

In 2011 was ik actief betrokken bij de bouw van geboortecentrum Woerden en sinds die tijd heb ik ook zitting in het bestuur. Helaas is in 2018 met de fusie van het Hofpoort ziekenhuis in Woerden en het St Antonius ook een einde gekomen aan het bestaan van het geboortecentrum aldaar en mijn functie als bestuurslid. In 2013 heb ik het vak uitgebreid met het maken van echo’s. En wat zijn wij blij met de realisatie van het Moeder & Kind Centrum in 2019 op de Bozenhoven. Een nieuw onderkomen, een heerlijke werkplek waar iedereen zich thuis kan voelen. Omdat we met de komst van het Moeder & Kind Centrum nu ook de beschikking hebben over een grote zaal zijn we gestart met het regelmatig geven van een voorlichtingsavond over de bevalling die door mij gepresenteerd wordt.

Inmiddels ben ik alweer ruim 31 jaar met hart en ziel verloskundige en komt de volgende generatie om de hoek kijken. Ik heb vrouwen niet alleen geboren zien worden, maar ik zie ze nu ook moeder worden. En de barende moeders van toen worden nu oma.

De afwisseling van controles, begeleiding bij de bevalling en zorg in het kraambed, van thuis baren of bevallen in het geboortecentrum/ziekenhuis, van bad, kruk of bed bevalling, iedere keer is het weer een unieke ervaring waarbij wij mogen begeleiden. Een geboorte is zo intiem en persoonlijk, het is een voorrecht om daar keer op keer bij aanwezig te mogen zijn. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing om voor dit vak te kiezen.

Copyright Verloskundigen De Ronde Venen 2023