PRAKTIJK


Wie zijn wij?


https://www.verloskundigenderondevenen.nl/wp-content/uploads/2017/01/peggy-320x479.jpg

Peggy Liefferink, Verloskundige


Bijna 30 jaar mag ik het mooie vak van verloskundige uitvoeren. Nog steeds met heel erg veel plezier. Het leuke aan het vak vind ik dat iedere zwangere en haar partner uniek zijn. Om er dan met elkaar een mooie tijd van te maken is voor mij een feestje.
Zelf ben ik de trotse moeder van Willemijn en Daan inmiddels volwassen. Als je al zo lang in een praktijk werkt komt de tweede generatie om de hoek kijken, dit maakt het nog meer bijzonder.

De vaders en moeders van toen worden nu opa en oma, de kleine baby’s van toen wordt nu moeder of vader. Hoe leuk is dat!
Ik hoop nog heel veel nieuwe vaders en moeders te mogen begeleiden, tot ziens in onze praktijk!


https://www.verloskundigenderondevenen.nl/wp-content/uploads/2017/01/marina-320x479.jpg

Marina Kouwenberg, Verloskundige


Marina Kouwenberg, getrouwd en moeder van 3 volwassen dochters.
Van kinds af aan wist ik een ding zeker: ik ging zorgen voor…
Na de middelbare school heb ik eerst in de verpleging op de afdeling chirurgie en later op de intensive care van een Amsterdams ziekenhuis gewerkt. Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige kwam ik in aanraking met de verloskunde en realiseerde me dat de verloskunde is waar mijn hart ligt! In 1991 heb ik het stadse leven ingeruild om mij te vestigen in De Ronde Venen als verloskundige. In 2011 was ik actief betrokken bij de bouw van geboortecentrum Woerden en sinds die tijd heb ik ook zitting in het bestuur. In 2013 heb ik het vak uitgebreid met het maken van echo’s.

Inmiddels ben ik alweer bijna 26 jaar met hart en ziel verloskundige en komt de volgende generatie om de hoek kijken. Ik heb vrouwen niet alleen geboren zien worden, maar ik zie ze nu ook moeder worden. En de geboren moeders van toen worden nu oma.
De afwisseling van controles, begeleiding bij de bevalling en zorg in het kraambed, van thuis baren of bevallen in het geboortecentrum/ziekenhuis, van bad, kruk of bedbevalling, iedere keer is het weer een unieke ervaring waarbij wij mogen begeleiden. Een geboorte is zo intiem en persoonlijk, het is een voorrecht om daar keer op keer bij aanwezig te mogen zijn. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing om voor dit vak te kiezen.


https://www.verloskundigenderondevenen.nl/wp-content/uploads/2017/01/michelle-320x465.jpg

Michèlle Kloosterman, Verloskundige


In 2012 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Direct na mijn opleiding heb ik het vak uitgebreid met de echoscopie. Na jaren als waarneemster te hebben gewerkt door heel Nederland ben ik in 2014 bij de Ronde Venen komen werken. Eerst als waarneemster en per januari 2016 als vaste maat. Ook heb ik in 2012 & 2013 de verloskunde in Afrika mogen meemaken, wat mij een enorme ervaring rijker heeft gemaakt.

Zelf ben ik moeder van Fedde (2016) en Yfke (2018). Na de geboorte van mijn twee eigen kinderen ben ik heel anders weer aan het werk gegaan. De afwisseling van het vak vind ik geweldig. Elke keer als er een  nieuw leven geboren wordt maakt mijn hart een sprongetje. Want zeg nou zelf: de geboorte van zo’n wondertje is toch het allermooiste wat er is!


https://www.verloskundigenderondevenen.nl/wp-content/uploads/2017/03/Marjet-320x320.jpg

Marjet Den Boer-Smit, Verloskundige


Ook ik stel mij graag aan jullie voor. Na mijn afstuderen als verloskundige ben ik gestart met werken als waarneemster in verschillende praktijken in en buiten de regio. Sinds begin 2017 werk ik met veel plezier in deze praktijk als verloskundige.
Zolang als ik mij kan herinneren ben ik al onder de indruk van het wonder van nieuw leven. Het blijft elke keer bijzonder dat er een prachtig kindje groeit en geboren wordt en om jullie als trotse ouders te zien. Ik vind het dan ook een eer om jullie tijdens de zwangerschap, bevalling en als (kersverse) ouders te begeleiden. En doe dit dan ook met veel liefde en passie. Zelf ben ik de trotse moeder van Lydia (2015) en Joëlle (2018), twee prachtige dochters. Samen met mijn man Corné mag ik van hun levenslust genieten. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten op het spreekuur, tijdens de bevalling of in het kraambed, tot snel!


Verloskundigen de Ronde Venen