PRAKTIJK


Wie zijn wij?


https://www.verloskundigenderondevenen.nl/wp-content/uploads/2017/01/peggy-320x479.jpg

Peggy Liefferink, Verloskundige


Bijna 30 jaar mag ik het mooie vak van verloskundige uitvoeren. Nog steeds met heel erg veel plezier. Het leuke aan het vak vind ik dat iedere zwangere en haar partner uniek zijn. Om er dan met elkaar een mooie tijd van te maken is voor mij een feestje.
Zelf ben ik de trotse moeder van Willemijn en Daan, inmiddels volwassen. Als je al zo lang in een praktijk werkt komt de tweede generatie al om de hoek kijken, dit maakt het nog eens extra bijzonder.

De vaders en moeders van toen worden nu opa en oma, de kleine baby’s van toen wordt nu moeder of vader. Hoe leuk is dat!
Ik hoop nog heel veel nieuwe vaders en moeders te mogen begeleiden, tot ziens in onze praktijk!


https://www.verloskundigenderondevenen.nl/wp-content/uploads/2017/01/marina-320x479.jpg

Marina Kouwenberg, Verloskundige


Marina Kouwenberg, getrouwd en moeder van 3 volwassen dochters.
Van kinds af aan wist ik een ding zeker: ik ging zorgen voor…
Na de middelbare school heb ik eerst in de verpleging op de afdeling chirurgie en later op de intensive care van een Amsterdams ziekenhuis gewerkt. Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige kwam ik in aanraking met de verloskunde en realiseerde me dat de verloskunde is waar mijn hart ligt! In 1991 heb ik het stadse leven ingeruild om mij te vestigen in De Ronde Venen als verloskundige. In 2011 was ik actief betrokken bij de bouw van geboortecentrum Woerden en sinds die tijd heb ik ook zitting in het bestuur. In 2013 heb ik het vak uitgebreid met het maken van echo’s.

Inmiddels ben ik alweer bijna 29 jaar met hart en ziel verloskundige en komt de volgende generatie om de hoek kijken. Ik heb vrouwen niet alleen geboren zien worden, maar ik zie ze nu ook moeder worden. En de geboren moeders van toen worden nu oma.
De afwisseling van controles, begeleiding bij de bevalling en zorg in het kraambed, van thuis baren of bevallen in het geboortecentrum/ziekenhuis, van bad, kruk of bedbevalling, iedere keer is het weer een unieke ervaring waarbij wij mogen begeleiden. Een geboorte is zo intiem en persoonlijk, het is een voorrecht om daar keer op keer bij aanwezig te mogen zijn. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing om voor dit vak te kiezen.


https://www.verloskundigenderondevenen.nl/wp-content/uploads/2017/01/michelle-320x465.jpg

Michèlle Kloosterman, Verloskundige


In 2012 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Direct na mijn opleiding heb ik het vak uitgebreid met de echoscopie. In 2012 & 2013 heb ik de verloskunde in Afrika mogen meemaken, wat mij een enorme ervaring rijker heeft gemaakt. Na eerst jaren als waarneemster te hebben gewerkt door heel Nederland ben ik in 2014 bij de Ronde Venen komen werken. In 2019 heb ik, samen met Peggy en Marina, ons mooie Moeder & Kind centrum kunnen bouwen, een droom die uit is gekomen. Een veilige en mooie plek voor al onze zwangere dames, partners en kindjes.

Zelf ben ik moeder van Fedde (2016) en Yfke (2018). Na de geboorte van mijn eigen kinderen ben ik heel anders weer aan het werk gegaan. De afwisseling van het vak vind ik geweldig. Sinds 2019 plaats ik ook spiralen, wat ik ontzettend leuk vind. Ik vind het belangrijk dat ik mijn cliënten ken, ik voor een veilige omgeving kan zorgen en ik ze aan een unieke ervaring mag helpen. Elke keer als er een nieuw leven geboren wordt maakt mijn hart een sprongetje. Want zeg nou zelf: de geboorte van zo’n wondertje is toch het allermooiste wat er is!


https://www.verloskundigenderondevenen.nl/wp-content/uploads/2020/03/Chantal-roozendaal-320x382.jpg

Chantal Roozendaal, Verloskundige


Mijn naam is Chantal Roozendaal. Als klein meisje twijfelde ik of ik astronaut of juf wilde worden, maar toen mijn moeder vertelde over het beroep van verloskundige was ik om. Het is een droom die altijd is gebleven en wat was ik trots toen ik mijn diploma in handen had! Ik vind het begeleiden van zwangere vrouwen (en haar partner) tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed ontzettend bijzonder en ik ben erg dankbaar dat ik dit vak mag uitoefenen. 

Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten!


Verloskundigen de Ronde Venen