ZWANGERSCHAP


Cursussen


Zwangerschapscursussen op een rij

Vooral voor degenen die voor de eerste keer zwanger zijn, raden wij ten zeerste aan om een cursus zwangerschapscoaching te gaan volgen. Het is een prima voorbereiding op de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Vele “ervaren” zwangeren volgen met plezier opnieuw een dergelijke cursus om e.e.a. op te frissen.

-De cursus van zwanger naar bevallen is een cursus die speciaal georganiseerd wordt voor de aanstaande moeder en vader samen. 4 lessen waarbij je samen met je partner wordt verwacht. De mogelijkheid van een verkorte cursus of misschien wel privé les zijn bespreekbaar. Kijk voor alle mogelijkheden en meer informatie hierover op: www.vanzwangernaarbevallen.nl. Deze cursus wordt gegeven door Irene Compier in Vinkeveen.

-Door Careyn wordt de cursus zwangerschapscoaching (vroeger zwangerschapsgym genoemd) gegeven in het Gezondheidscentrum op de Hoofdweg nr. 1 te Mijdrecht. Meer informatie is te vinden via www.careynwinkel.nl doorklikken op (onderaan) zwangerschapscoaching (of een andere cursus naar behoefte) –> bekijken –> vervolgens op zoek naar het aanmeldformulier voor Mijdrecht en dat weer aanklikken/uitprinten/invullen.

-Fitnesscursussen voor zwangeren worden o.a. gegeven in:
• MCH op Hofland 54, Mijdrecht. Website: www.kerngezond.eu.
• Medisch Trainingscentrum Mijdrecht, Stadhouderlaan 4a te Mijdrecht. Informatie te vinden op www.mtcmijdrecht.nl.

Birgit van Beek geeft alleen individuele zwangerschapsbegeleiding www.dezuwe8.nl

-Haptonomie: Anneke Kempkes-Verweij in Kudelstaart www.haptotherapie-kempkes.nl

-Zwemmen: Zwemmen is bij uitstek een goede sport om in de zwangerschap te beoefenen. De diverse zwembaden in de omgeving bieden echter geen speciaal zwangerschapszwemmen met verwarmd water. Van het zwembad in Breukelen, het Kikerfort, weten we dat het baantjes bad rond de 28,5 graden en het recreatiebad rond de 32,5 gr is. Het water is dus altijd warm genoeg om lekker in te ontspannen.

-Zwangerschapsyoga:

EHBO cursus:
Cursus: EHBO bij zuigelingen en kinderen: 

Verloskundigen de Ronde Venen