ZWANGERSCHAP


Cursussen


Zwangerschapscursussen op een rij

Vooral voor degenen die voor de eerste keer zwanger zijn, raden wij ten zeerste aan om een cursus te gaan volgen. Het is een goede voorbereiding op de zwangerschap, bevalling en het aanstaande ouderschap. Vele “ervaren” zwangeren volgen met plezier opnieuw een dergelijke cursus om e.e.a. op te frissen.

Vanaf september 2019 zitten wij in ons nieuwe pand op de Bozenhoven (naast de Hema). Hier beschikken wij over een grote oefenruimte en meerdere sfeervolle spreekkamers. Er is dan ook een uitgebreid aanbod van diverse cursussen in onze mooie oefen/voorlichtingsruimte. We hebben ze allemaal op een rij gezet voor jullie.

  • Informatieve en educatieve cursus -> De cursus van zwanger naar bevallen is een cursus die speciaal georganiseerd wordt voor jullie samen. 4 lessen waarbij je samen met je partner klaargestoomd wordt voor de bevalling. De mogelijkheid van een verkorte cursus of misschien wel privé les zijn bespreekbaar. Deze cursus wordt op maandavond gegeven door Irene Compier uit Vinkeveen. Voor meer info -> www.vanzwangernaarbevallen.nl
  • Zwanger en Fit -> Op de dinsdag- en donderdagavond wordt de cursus Zwanger en fit gegeven door de (bekkenbodem)fysiotherapeuten. Voor of ná de les krijg je een half uur theorie, waarvan ook 1 les met partner. Meer informatie kan je vinden op  www.kerngezond.eu, ook om je aan te melden.
  • Yoga -> Zwangerschapsyoga is een moment voor jezelf waarin je je verbindt met je lichaam, adem en geest. Wat rust, ontspanning en kracht geeft. Dit geeft vertouwen in jezelf tijdens de zwangerschap en bevalling. Na de bevalling is er een mogelijkheid om postnatale lessen te volgen. Voor meer informatie kun je contact openen met Judith Groeneveld 06-41119608 www.hathayogamijdrecht.nl
  • Hypnobirthing -> Praktijk Pure Verbinding komt 2 keer per jaar een cursus Hypnobirthing geven. Vertrouwen in de natuurlijke kracht van je lijf, ontspanning voor de bevalling en een rustige, kalme ademhalingstechniek. www.pureverbinding.nl
  • Massage -> Elke maand komt Renee van praktijk Pure Verbinding een zaterdagochtend masseren. Op je buik genieten van een heerlijke massage kan dus ook bij ons in de praktijk!
  • Pedicure -> Iets wat wij vaker terughoren is dat de zwangere dames niet meer zo goed bij hun voeten kunnen. Daphne van www.beautyandthefeet.com zit daarom elke maandag een middag bij ons in het nieuwe centrum. Ook kan je terecht voor een lekkere voetmassage bij dikke enkels, goed voor de doorbloeding!

Verloskundigen de Ronde Venen