ZWANGERSCHAP


Echo’s


In onze praktijk maken wij zelf echo’s. Voor sommige echo’s wordt er doorverwezen naar een echoscopiste die meer gespecialiseerd is.

Vitaliteitsecho
Om te beginnen kan het zijn dat er heel vroeg in de zwangerschap, zo rond 7 á 8 weken een echo gemaakt moet worden ivm buikpijn of bloedverlies. Dit heet een vitaliteitsecho. We kunnen zien of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevind, hoever je ongeveer zwanger bent en of het hartje klopt. Het komt vaak voor dat deze echo inwendig gemaakt moet worden.

Termijnecho
Tussen 10-12 weken maken wij een termijnecho. Bij deze echo wordt het kindje van kruin tot stuit opgemeten en berekenen wij je uitgerekende datum.

20-weken echo
De 20-weken echo wordt gemaakt door een hiervoor speciaal opgeleide echoscopiste. Je krijgt van ons een verwijsbrief mee hiervoor. Voor meer informatie over de 20-weken echo kun je kijken onder het kopje zwangerschap -> prenatale screening.

Groeiecho
Indien nodig maken wij zelf een groeiecho in onze praktijk. Dit gebeurd enkel als je hiervoor een indicatie hebt. In sommige gevallen wordt deze echo bij de gynaecoloog gemaakt.

Placentalokalisatie
Voor deze echo wordt er doorverwezen naar een hiervoor gespecialiseerd echtcentrum, namelijk echopraktijk woerden. Het kan zijn dat deze echo inwendig gemaakt wordt.

Liggingsecho
De liggingsecho maken wij zelf rond 36 weken. We beoordelen de ligging, groei en het vruchtwater van het kindje.

Verloskundigen de Ronde Venen